Menu

Duyurular


Gine Körfezi / Korsanlık Faaliyetleri

SİRKÜLER NO: 13.7 / 365-261 = 02/06/2022 


İlgi: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden alınan 02.06.2022 tarih ve E-19463099-135.99-395548 sayılı yazısı.

 

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden alınan ilgi yazıda;

 

‘’Bilindiği üzere yoğunlukla Doğu Afrika sahillerinde yaşanılan korsanlık olayları azalmış ancak son yıllarda Gine Körfezine kıyıdaş ülkeler kaynaklı korsanlık olaylarında ise belirgin bir artış yaşanmıştır.

Gine Körfezinde gerçekleşen korsanlık faaliyetlerine ilişkin son dönemlerde gerek uluslararası kuruluşlar nazarında gerekse yerel istihbarat birimlerince güncel uyarılar alınmaktadır. Bu uyarılarda, Gine Körfezi merkezli korsanlık olaylarına müdahale çerçevesinde denizcilik şirketleri, Avrupa Birliği ve Gine Körfezi ülkelerinin savunmalarını güçlendirmeye devam ettikleri, 2022 yılı içerisinde bölgede korsan saldırılarında gözle görülür azalmaların yaşandığı ancak güncel olarak korsanların Nijerya ve Kamerun kıyı şeridinde faaliyet göstermeye devam ettikleri, adam kaçırmaya yönelik gerçekleştirilen faaliyetlerini çeşitlendirdikleri, özellikle dış misyonların olduğu bölgelerde hedef tespitine yöneldikleri, araştırdıkları bölgelerin şehir ve sahil hattındaki şahıs ve varlıklara yönelik yeni tespitler yaptıkları, korsanların eylemlerinde uluslararası sulardan uzak durdukları ve ülke karasularını tercih ettikleri yönünde istihbari bilgiler mevcuttur.

Yukarıdaki güncel durum dikkate alınarak sektör içinde bölge ile ticaret gerçekleştiren ve gemileri sefer yapan firmalarımızın uyarılmasında fayda görülmüştür.’’

 

Denilmektedir.

Sayın Üyelerimizin bilgilerine rica ederiz.

 



 

Saygılarımızla,

Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği

 

 

Emin EMİNOĞLU

Genel Sekreter


 

 

 

Ek: İlgi Yazı

 

Dağıtım: Tüm üyelerimiz