Menu

Duyurular


FONASBA Kalite Standardı Sertifikası

 

Dn     : 27.1/324                                                                                                                                                       İstanbul, 10/05/2024

Konu : FONASBA Kalite Standardı Sertifikası Hk.

 

Saygıdeğer Üyelerimiz,


‘’Sizlere sektörümüz adına sevindirici bir gelişmeyi paylaşmaktan memnuniyetimizi ifade etmek istiyoruz.’’

FONASBA Kalite Standardı 2007 yılı Ekim ayı itibari ile yürürlüğe alınmış olup armatör ve operatörlere, köklü, profesyonelce yönetilen ve kaliteye somut bir bağlılık sergileyen acenteleri ve brokerleri belirlemede yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Günümüz itibarıyla şu ana kadar Ülkemiz ile birlikte 49 ülke ve 600'den fazla şirket Standardın kapsamına dahil olmuştur.


Kalite Standardı, armatör kuruluşlar BIMCO, INTERCARGO ve INTERTANKO tarafından tamamen onaylanmakta ve Uluslararası Deniz Ticaret Odası tarafından tanınmaktadır. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Ticaretin Kolaylaştırılması ve Elektronik İş Merkezi (UN/CEFACT) tarafından yayınlanan Tavsiye 45, Gemi Acenteleri için Minimum Standartlar ve BIMCO' nun gemi acenteliği hizmetlerinin sağlanmasına yönelik bir kalite etiketi olarak kabul edilmekte olup yakın zamanda revize edilen GENCON 2022 charter parti ve FONASBA/BIMCO Acente Atama ve Genel Acente Sözleşmelerinde kullanılmaktadır.


Günümüzde her geçen gün sayıları artan gemi operatörü ve kiracılar, gemi acentesi ve broker inceleme ve atama süreçlerinde FONASBA Kalite Standardını referans almaktadır.


Armatörler mali yönden güçlü, kurumsal, profesyonel, güvenilir ve saygın bir iş ortaklığı konusunda FONASBA Kalite Standardına sahip bir acente ve broker ile çalışmayı tercih etmekte ve gönül rahatlığı ile acente seçimini yapabilmektedir.


İMEAK Deniz Ticaret Odamızın çok değerli destekleri ve Derneğimizin girişimleri sonucunda, Derneğimiz 08.05.2024 tarihi itibari ile Ülkemizde gemi acenteleri ve brokerlerine FONASBA Kalite Standardı (FONASBA Quality Standard for Ship Agents and Brokers) sertifikası vermeye yetkilendirilmiştir.


FONASBA Kalite Standardı sertifikasını almak isteyen sektörümüz temsilcilerinin Derneğimize müracaat etmeleri halinde kriterler kendileri ile paylaşılacak ve kriterlere uyum sağlamaları halinde sertifikaları takdim edilecektir.


Bilgilerinize sunarız.                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                                       Saygılarımızla,

                                                                                                  Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği

 

  

 

                                                                                                                        Recep DÜZGİT

                                                                                                                Yönetim Kurulu Başkanı


Ek: İlgi Yazı

Dağıtım: Tüm üyelerimiz